Klachten

Claudicatio Intermittens

De aandoening claudicatio intermittens is beter bekend als ‘etalagebenen’. Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor de spieren weinig zuurstof krijgen. Dat geeft krampen of een doof gevoel in de benen tijdens en na inspanning. Met de juiste behandeling kunnen we deze klachten verlichten.

Onze behandeling helpt bij:

  • kramp in kuiten, bovenbenen of bilspieren
  • pijn in kuiten, bovenbenen of bilspieren
  • doof gevoel kuiten, bovenbenen of bilspieren

Wat is de behandelmethode?

Etalagebenen zijn het gevolg van slagaderverkalking en dus in principe een ouderdomsziekte. De meeste mensen krijgen er pas op latere leeftijd last van. Roken, een te hoog cholesterolgehalte, ongezonde voeding, te weinig lichaamsbeweging, overgewicht en diabetes mellitus verergeren de klachten. De behandeling bij etalagebenen bestaat uit is gesuperviseerde looptherapie (GLT) en leefstijlbegeleiding. Bij de looptherapie behandelen we niet alleen het pijnlijke been, maar uw algehele conditie. Wie etalagebenen heeft, moet leren om ‘door de pijn’ heen te lopen. Dat is een hele stap, maar met de juiste begeleiding kan dit. Ook de noodzakelijke leefstijlverandering vraagt aandacht. Denk hierbij aan stoppen met roken, een actieve leefstijl, gezond eten en trouw de medicatie innemen.

 

Looptherapie versus operatie?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gesuperviseerde looptherapie leidt tot een verbetering vergelijkbaar met die van dotteren of een bypassoperatie. En de actievere leefstijl verbetert uw hele kwaliteit van leven. Een fysiotherpeutische behandeling kent ook niet de risico’s van een operatie. Uw huisarts of specialist kan u hier meer over vertellen.

Meer informatie

Fizzio biedt altijd zorg op maat

Nuchter advies en met beide benen op de grond bieden we u de best passende zorg. Vraag nu een vrijblijvende intake aan. We helpen u graag van uw klachten af.

Maak een afspraak