Fysiotherapie

Wat is dry needling?

Dry needling behandelt specifieke pijnpunten: plaatselijke pijn waar uw spieren gespannen zijn. Dry needling laat een spierknoop zich weer ontspannen met kleine, bijna pijnloze prikjes. Daardoor neemt uw spierpijn af. De methode wordt sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw in toenemende mate toegepast.

Dry needling helpt bij:

  • hoofdpijn
  • lage rugklachten of bekkenklachten
  • nekklachten
  • duizeligheid
  • whiplash
  • tinnitus of oorsuizen
  • sympathische reflexdystrofie

Wat is dry needling?

De aanwezigheid van gespannen spierknopen veroorzaakt vaak pijn in rust. Soms is er ook sprake van verminderde kracht en uitstraling of tintelingen in uw arm of been. Soms is een knoop spontaan pijnlijk, soms alleen als u erop duwt en soms als u de spier aanspant. Dry needling maakt gebruik van acupunctuurnaaldjes, waarmee we de spierknoop aanprikken om de klachten op te lossen.

Wat is de behandelmethode?

Dry needling beïnvloedt de spierknopen of triggerpoints met acupunctuurnaaldjes. Het prikken met deze naaldjes is bijna altijd pijnloos. De reactie van de spieren is wel altijd voelbaar. Het aanprikken van de spieren wekt een reflex op. U kunt het voelen het als een elektrisch stroompje. Behandeling met dry needling is meestal onderdeel van een andere behandeling met fysiotherapie of manuele therapie.

Wat is het te verwachten resultaat?

Dry needling kan uw spierklachten oplossen en zorgen dat u zich vrijer en zonder pijn kunt bewegen. Direct na de behandeling kan er een gevoel van stijfheid zijn, dat enkele uren of dagen blijft. De klachten zijn meestal niet met één behandeling verdwenen. Hoeveel behandelingen met dry needling nodig zijn is moeilijk te voorspellen. Meestal zijn vier tot zes behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Meer informatie

Fizzio biedt altijd zorg op maat

Nuchter advies en met beide benen op de grond bieden we u de best passende zorg. Vraag nu een vrijblijvende intake aan. We helpen u graag van uw klachten af.

Maak een afspraak