Fysiotherapie

Manuele therapie

Bij manuele therapie gaan we op zoek naar de oorzaak van uw pijnklachten. Vaak zijn die klachten te herleiden naar een gewricht dat niet goed beweegt. De manueel therapeut heeft veel kennis van het hele bewegingsapparaat. Met speciale technieken zorgt hij of zij ervoor dat het gewricht beter beweegt en uw klachten verdwijnen of verminderen.

Manuele therapie kan help bij:

  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • heupklachten
  • hoofd- en nekpijn in combinatie met een stijve wervelkolom

Wat is manuele therapie?

Een manueel therapeut heeft naast de basisopleiding fysiotherapie een vervolgstudie gedaan over het bewegingsapparaat in het algemeen de wervelkolom in het bijzonder. Hierdoor kan de manueel therapeut de oorzaak van uw klacht vinden en met specifieke technieken uw klacht verhelpen.

Wat is de behandelmethode?

Tijdens de intake krijgt de manueel therapeut inzicht in het ontstaan en oplossen van de klachten. Na een lichamelijk onderzoek maakt hij of zij een behandeltraject op maat. De behandeling bestaat uit specifieke mobilisatietechnieken, die het gewricht weer laten werken. Onze manueel therapeut helpt u met instructies en adviezen om snel weer vrijer te kunnen bewegen.

Wat is het verwachte resultaat?

U krijgt inzicht in uw klachten: uw weet waar het probleem zit en hoe het te verhelpen is. Na een eerste behandeling kunnen de effecten direct merkbaar zijn. Uw kunt vrijer bewegen en heeft een betere houding. U heeft dagelijks minder last van uw klachten.

Overige referenties

Fizzio biedt altijd zorg op maat

Nuchter advies en met beide benen op de grond bieden we u de best passende zorg. Vraag nu een vrijblijvende intake aan. We helpen u graag van uw klachten af.

Maak een afspraak