Fysiotherapie

Oncologie-fysiotherapie

Kanker heeft grote gevolgen voor hoe u zich lichamelijk en geestelijk voelt. Oncologie-fysiotherapie helpt u om te gaan met deze klachten. Kankerpatiënten hebben in elke fase van hun ziekte baat bij de specialistische fysiotherapeutische zorg die FIZZIO biedt.

Oncologie-fysiotherapie helpt bij:

  • vermoeidheid
  • functiestoornissen zoals krachtsverlies en mobiliteitsstoornissen
  • conditieverlies
  • spanningsklachten
  • verstoorde lichaamsbeleving
  • pijn
  • littekens
  • lymfoedeem (i.o.v. oedeem- of huidtherapeut)

Wat is Oncologie-fysiotherapie?

Oncologie-fysiotherapie is een relatief nieuwe opleiding, ontstaan vanuit de oedeemtherapie. Oncologie-Fysiotherapeuten zijn opgeleid om kankerpatiënten die in behandeling, herstellend of uitbehandeld zijn te ondersteunen met oefeningen en adviezen. Die helpen om patiënten zich lichamelijk en geestelijk beter te voelen.

 

Wat is de behandelmethode?

Voor het behandelen van deze klachten die voortkomen uit kanker is altijd een verwijzing van uw arts nodig. De eerste behandeling bestaat uit een uitgebreide intake en vragenlijst, waarmee we inzicht krijgen in uw klachten.  Tijdens de volgende behandeling onderzoeken we lichamelijk en neemt u eventueel deel aan een conditietest. Daarna stellen we samen met u een behandelplan en behandeldoelen op. Zo nodig overleggen we met andere partijen die betrokken zijn bij uw behandeling.

Wat is het verwachte resultaat?

U krijgt inzicht in uw klachten: uw weet waar het probleem zit en hoe we u kunnen ondersteunen. Belangrijk daarbij is dat we de belasting (dat wat u doet) afstemmen op uw belastbaarheid (dat wat u aankunt). Onze behandeling richt zich op een toename van kracht en conditie, meer plezier in uw dagelijkse activiteiten en uw algeheel welbevinden.

Meer informatie

Fizzio biedt altijd zorg op maat

Nuchter advies en met beide benen op de grond bieden we u de best passende zorg. Vraag nu een vrijblijvende intake aan. We helpen u graag van uw klachten af.

Maak een afspraak